logo Qualizorg

{caption}

Actueel

Dataveiligheid zit in onze genen

Dataveiligheid zit in onze genen

9 oktober 2018 - Rutger Fugers

Privacy is belangrijk, zeker in de zorg. Logisch dat jij en je cliënten zekerheid willen dat de data in Qualiview niet naar personen herleidbaar zijn. Maar ook dat deze persoonlijke gegevens niet op straat komen te liggen. Wij doen er alles aan om dat te voorkomen. En om je te laten zien hoe belangrijk wij dat vinden, vertelt Rutger Fugers, Information Security Officer, hoe we dat aanpakken.

Lees meer
Qualiview bij de Vereniging Topfysiotherapie

Qualiview bij de Vereniging Topfysiotherapie

8 oktober 2018 - Robert Kroesbergen

“Vanuit fysiek oogpunt kun je heel goed inschatten wat een lichaam kan. Maar emoties en stress spelen daarbij ook een grote rol,” zegt fysiotherapeut Ton Vogelaar van de Vereniging Topfysiotherapie. “Dat maakt het contact met onze patiënten heel persoonlijk en daarom werk ik graag met Qualiview. Het is een tool waarmee wij onze patiënten op een prettige, respectvolle manier betrekken bij de optimalisering van onze dienstverlening.”

Lees meer
Her-accreditatie ISO 27001 en NEN 7510 behaald

Her-accreditatie ISO 27001 en NEN 7510 behaald

4 oktober 2018 - Rutger Fugers

Qualizorg heeft de her-accreditering voor ISO 27001:2013 en NEN 7510:2017 weer behaald. Hiermee toont Qualizorg wederom aan te voldoen aan de internationale eisen voor informatiebeveiliging. Deze certificaten bevestigen dat Qualizorg haar processen op het gebied van informatiebeveiliging goed op orde heeft.

Lees meer
Waardegedreven zorg in de praktijk

Waardegedreven zorg in de praktijk

27 juni 2018 - Robert Kroesbergen

Als de patiënt de maatstaf is voor waardegedreven zorg, zou die ook het uitgangspunt moeten zijn voor het meten van het succes ervan. Dat is kortweg waar het om gaat bij het in kaart brengen van de patient journey. Qualizorg en PharmaPartners werken samen om huisartsen en huisartsenorganisaties te ondersteunen bij het toevoegen van waarde voor patiënten en het inzichtelijk maken van het resultaat daarvan.

Lees meer

Patiëntervaringen worden onderdeel van de kwaliteitscyclus

31 mei 2018 - Robert Kroesbergen

De ervaring van patiënten met hun zorgverlening was lange tijd een ondergeschoven kindje voor zorggroepen. Daar komt verandering in. Steeds meer zorggroepen starten met de PREM Chronische zorg, een korte en gevalideerde vragenlijst over patiëntervaringen. Die krijgen daarmee een belangrijke plek binnen het kwaliteitsbeleid van de zorggroepen.

Lees meer
Zorginstituut stimuleert gebruik uitkomstdata bij samen beslissen

Zorginstituut stimuleert gebruik uitkomstdata bij samen beslissen

27 februari 2018 - Robert Kroesbergen

Zorginstituut Nederland wil dat artsen en patiënten vaker uitkomstinformatie gebruiken in het proces van samen beslissen. Over vijf jaar moet dit de standaard zijn voor aandoeningen die de helft van de totale ziektelast bepalen, zo is de ambitie. Het Zorginstituut stelt dit jaar vijf miljoen euro beschikbaar voor projecten die het gebruik van uitkomstindicatoren in de spreekkamer een impuls geven.

Lees meer