logo Qualizorg

{caption}

Start pilot Landelijke Database Oefentherapie

8 september 2016 Robert Kroesbergen

Op 6 september 2016 is het project Landelijke Database Oefentherapie officieel van start gegaan. De betrokken partijen hebben de samenwerking bekrachtigd tijdens een informele kick off bij de VvOCM in Utrecht.

De Landelijke Database Oefentherapie (LDO) is een initiatief van de VvOCM. In de database wordt informatie verzameld over de zorg die oefentherapeuten Cesar/Mensendieck bieden aan hun patiënten en informatie over de praktijken van deze oefentherapeuten.

De VvOCM wil met de LDO inzicht verschaffen aan patiënt, zorgverlener en zorgverzekeraar. Hierbij wordt antwoord gegeven op de volgende vragen:

  • Wat doet de oefentherapeut?
  • Hoe doet de oefentherapeut dit?
  • Met wie doet de oefentherapeut dit?
  • En wat levert het op?

Oefentherapeuten kunnen de verzamelde informatie gebruiken om zelf de kwaliteit van hun dienstverlening te volgen en te verbeteren. De LDO koppelt de resultaten terug per praktijk en op het niveau van de individuele fysiotherapeut via een handig ‘praktijkdashboard’, Mijn VvOCM.

In een pilot (met een deel van de beroepsgroep) wordt het systeem de komende 6 maanden verder geoptimaliseerd. Meer weten over de (pilot) Landelijke Database Oefentherapie? Neem dan contact op met de VvOCM, Robin Hendriksen, e-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Op de foto vertegenwoordigers van de samenwerkende partijen in het project:

(v.l.n.r.) Pascal van Deursen (SecureLogin), Minne Stoelwinder (DKZ/Qualizorg), Rutger van Zuidam (DKZ/Qualizorg),

[vooraan] Frans Koornberg (VvOCM), Lando Koppes (NIVEL), Robin Hendriksen (VvOCM),

Ingeborg Sanders (ZorgTTP), Lisa Verberne (NIVEL) en Michel Raaphorst (VvOCM).