logo Qualizorg

{caption}

Zorgdroom Rutger van Zuidam: Bewust kiezen voor zorg die werkelijk past

15 december 2017 Robert Kroesbergen

Dromen over de zorg van morgen, dat doe ik regelmatig. Want veranderen begint met dromen. En dat is precies wat ik voor ogen heb: een betekenisvolle verandering ten gunste van de patiënt. Meer inzicht en daarmee meer regie over keuzes en kosten, zodat ieder de beste, individuele zorg krijgt. Nu en vooral ook morgen.

Een droom kan zomaar het zaadje zijn voor iets groots, voor een nieuwe beweging. Dat is de kracht van dromen. Maar echte verandering én verbetering ontstaan op het moment dat je wakker wordt. Wanneer je je ogen opent en goed kijkt naar de werkelijkheid en naar de mogelijkheden die er zijn. Dat geldt zeker in de zorg.

Vooral dat laatste was in 2010 voor mij de aanleiding om een verandering in gang te zetten. Ik startte mijn bedrijf Qualizorg. De naam spreekt boekdelen. Ik droomde over een toekomst met meer inzicht, keuzevrijheid en kwaliteit in de zorg. Over zorg die sociaal toegankelijk blijft voor wie echt niet voor zichzelf kan zorgen. En over een zorgconsument die meer regie heeft over het kiezen en kopen van zorg die voor hem of haar het beste is.

Ervaringen van patiënten, prestaties van zorggevers, informatie over artsen en hun specialismen, inzage in uitkomsten van behandelingen… Door al deze data te verzamelen en te delen, willen wij de zorgconsument zicht en grip geven op de zorg die echt past én nodig is. Dat levert uiteindelijk het meeste op: meer regie over zorg en de portemonnee. Het is een shift van collectieve naar individuele zorg. Zo houden we ons zorgsysteem betaalbaar en toegankelijk. Voor de patiënt, voor iedereen.

Samen met mijn team werken we hard om mijn en onze zorgdroom te realiseren. Want dromen maak je samen waar, ook daar ben ik van overtuigd. Ik blijf werken aan mijn droom, gedreven door mijn twee dochters die ik ook over vijftig jaar toegankelijke en optimale zorg gun. Dat gun ik iedereen. Ik blijf dromen en werk er aan als ik wakker word.

 

Zorgdromen.nl: Dromen over de toekomst van onze zorg

De Zorgdroom van Rutger van Zuidam is verschenen op www.zorgdromen.nl. Zorgdromen is een initiatief van Henk Pastoors (Nieuwe Zorg) en Philip J. Idenburg (BeBright). Zij hebben het initiatief genomen om de zorgdromen van Nederland een podium te geven. Ambities van dromers die ondanks de uitdagingen waar we voor staan als zorgsysteem en zorgorganisaties, het dromen niet verleerd zijn en elke dag werken aan het realiseren ervan.

Eind december 2017 verschijnt het boek waarin 100 zorgdromen over de toekomst van de Nederlandse zorg zijn gebundeld. Alle zorgdromen zijn te lezen op de website www.zorgdromen.nl

 

----

Zorgdromen.nl (december 2017). Zorgdroom Rutger van Zuidam - Bewust kiezen voor zorg die werkelijk bij je past.